2020. jan 03.

Gyerekműsor Portugáliában élő magyaroknak

írta: humorista
Gyerekműsor Portugáliában élő magyaroknak

Az anyanyelvi kultúrával való találkozás miért ne lehetne szórakoztató a külföldön élő magyaroknak? 

portugal_buveszmusor_szep_bence.jpg

Határainkon túl élő magyaroknak szervez szórakoztató gyerekműsorokat, felnőtt produkciókat, előadásokat a több jelentős elismeréssel is kitüntetett Animus Egyesület. A non-profit szervezet 2010-ben alakult többek közt azzal a céllal, hogy a határainkon túl élő magyaroknak segítsen az anyaországgal kapcsolatot tartani, a hagyományos magyar értékeket szórakoztató, izgalmas formában átadni honfitársainknak. 

Nehéz lenne az egyesület minden eseményét felsorolni, 2019 áprilisában például újra megrendezték hagyományos tehetségkutató rendezvényüket majd nagyszabású jótékonysági estet szerveztek Egerben a tragikus sorsú Bíró családnak (akiknek 2019. februárjában porig égett a családi házuk, a tűzben a súlyos értelmi fogyatékos gyermeket is nevelő szülők három gyermekkel kerültek az utcára). Májusban az Egyesület Államokban léptek fel több városban a helyi magyaroknak, júliusban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány táborában léptek fel (Böjte Csaba gyermekeinek), de készítettek produkciókat nyugdíjasoknak, értelmi fogyatékosoknak, halmozottan hátrányos helyzetűeknek, vallási közösségeknek egyaránt. 

2019. októberében két portugáliai településen is szórakoztatták a helyben élő magyarokat, amelynek sikerén felbuzdulva 2020. január 11-én és 12-én Lisszabonban lépnek fel az Animus Egyesület tagjai. 

Családi bűvészműsor: január 11, 17.00

Humor- és bűvészest: január 12, 21.00 

A fellépéseknek a jó hírű Teatro ODD Trinidade színház ad helyet.

A produkciókat az Animus Egyesület és a Portugál-Magyar Kulturális Egyesület szervezi, támogatók: Nemzeti Együttműködési Alap, Kőrösi Csoma Sándor Program. 

Szólj hozzá

gyerekműsor bűvészműsor bűvészműsor gyerekeknek szórakoztató gyerekműsorok családi bűvészműsor