2014. nov 05.

Minyonok

írta: humorista
Minyonok

minyonok.jpg

Nézd meg a Minyonok c. film előzetesét, amely magyarul mától érhető el az interneten! 

A minionok (vagy minyonok) a Gru (eredeti cím: Despicable Me) című animációs film karakterei. A Gru 2010-ben az év meglepetéssikere lett (a 69 millió dolláros költségvetésből készült film bő félmilliárdos globális bevételt hozott a készítőknek), így természetes, hogy elkészült a Gru2, sőt, jövőre a mozikba kerül a Minyonok is, amely a minionok történetét mutatja be.

A minionok a Gru filmek igazi sztárjai: rengeteget mókáznak a vásznon.

A Gyerekműsor-Bűvészműsor Blog ajánlja: nézd meg a Minyonok film előzetesét és olvasd el a minyonok történetét!

 

Minyonok

 

 

A Gru eredeti történetében a minionok először orkszerű lények voltak, de az alkotói folyamat során egyre kisebbek lettek. A minionokat azért alkották meg, hogy szimpatikusabbá tegyék Gru karakterét, és Pierre Coffin rendező szerint ennek legkönnyebb módja az volt, hogy csetlő-botló szolgákat kapott.


A minionok kicsi, sárga, kerekded, kapszula formájú lények. Változóan lehetnek egy- vagy kétszeműek. Általában kék munkásnadrágot viselnek, fekete cipővel és kesztyűvel, valamint munkavédelmi szemüveget. Néhány miniont a második filmre újraterveztek, és némelyik részletesebb kidolgozást kapott.

Pár százan vannak, holott a kinézetüknek csak 48 lehetséges variációját ismerjük. Mindegyikük saját angol névvel rendelkezik, ám egy név többször is előfordulhat. Beszédnyelvük ismeretlen, de felismerhetők számos idegen nyelv kifejezései, például angol „banana”, „potato”, a spanyol „la boda” vagy a koreai számok („hana, tul, szet”).

Személyiségük kissé gyermeteg, értetlen, de egyben rendelkeznek a gyermeki ártatlansággal is. Kevés önkontrollal rendelkeznek, a legkisebb dolgok meg tudják őket nevettetni, ugyanakkor hamar ki is jönnek a sodrukból, ha valami idegesíti őket. Őszinte rajongással szeretik a főnöküket, Grut, aki a legtöbb ismert gonosztevővel ellentétben megbecsüli a munkájukat, és mindegyiküket névről ismeri.

A minionok különleges képességekkel is rendelkeznek, például, ha megtörnek és felráznak egyet az fényrúdként világít a sötétben, vagy akármeddig kibírják oxigén nélkül. Imádják az édességeket és a gyümölcsöt, legfőképp a banánt és almát.

A humoruk gyermeteg, és ebből adódóan mókásnak találnak mindent, aminek bármilyen köze van a fenékhez. Szívesen játszanak együtt Margóval, Edittel és Agnesszel. Nem szeretik a megválaszolatlan kérdéseket, illetve ha elbizonytalanodnak.

Forrás: YouTube, Wikipedia

Szólj hozzá

gyerekműsor mignon bűvészműsor minyonok minyonok film minyonok előzetes