2012. aug 27.

Gyerekműsor óvodába, bűvészműsor iskolába

írta: humorista
Gyerekműsor óvodába, bűvészműsor iskolába

gyerekműsor_ovodaba_iskolaba.jpgÓvodai, iskolai gyerekműsorok alkalmával gyakran mondták nekem a pedagógusok, hogy "végre egy gyerekműsor, amely a gyerekek életkorának megfelelő volt." Az óvodai bűvészműsorok egyik legnagyobb hibája szokott lenni, hogy a gyerekeknek olyan trükköket próbál előadni a bűvész, amely meghaladja az óvodások koncentrációs képességét.

De olyan előadóról is hallottam már, aki egy órás gyerekműsort csinált óvodásoknak - a gyerekek persze már a felénél elveszítették a fonalat. Egy átlagos óvodás (főleg a 3-4 évesek) nagyon ritka esetben tud csak 30 percnél többet koncentrálni egy bűvészműsorra.

Gyerekműsor óvodába, iskolába

 buveszmusorok_gyerekeknek.jpg1996-ban léptem fel először óvodai verses gyerekműsorban egy magánbábszínház tagjaként. Azóta tanultam bűvészműsor készítést az USA-ban, Las Vegasban és Chicago-ban, az angliai Blackpoolban. Megszámlálhatatlan sokszor felléptem gyerekműsorommal többek közt Minimax-rendezvényeken, a Millenáris Parkban, a Művészetek Palotájában, a televízióban, a Kölyökhajón, a Gyerekszigeten, a Győrkőcfesztiválon, road show-kon (például: McDonalds, Sláger Rádió), vagy a budapesti és miskolci Ronald McDonald Házakban.

Amikor megkeresnek, hogy készítsek egy gyerekműsort, számomra az első legfontosabb információ, hogy hány éves gyerekek részére készítsem a produkciót. Sajnos több gyerekműsornál, bűvészműsornál tapasztaltam, hogy a kollégák nem veszik figyelembe az óvodás, iskolás közönség eltérő életkori sajátosságait és ugyanazt a műsort viszik óvodai és iskolai rendezvényre is. Pedig evidens (de mégis milyen sok bűvész elfelejti), hogy más műsort kell prezentálni egy óvodai gyerekműsoron, mint egy iskolai bűvészműsor során. Sőt, az iskolásoknál sem mindegy, hogy elsősök, negyedikesek, vagy nyolcadikosok nézik majd a műsort.

Egy jól sikerült óvodai, iskolai gyerekműsor után rengeteg gratulációt kapok a gyerekektől és a pedagógusoktól. Időnként a Facebookon, vagy a weboldalamon, a www.pathalia.hu-n keresztül írnak nekem köszönőlevelet a gyerekek vagy a szülők. Júniusban az őrségi Őriszentpéteren általános iskolás gyerekek részére készítettem egy iskolai gyerekműsort, majd pár nappal a műsor után ezt a levelet kaptam:

Tisztelt M(B)űvész úr!
Engedje meg, hogy így levél formájában gratuláljak, az Őriszentpéteri iskolában előadott műsorához!
Kislányom, amióta megnézte az előadását és haza ért, csak Önről beszél!
Még egyszer köszönjük hogy szerzett neki egy ilyen jó napot!
További sok sikert kívánok!
Tisztelettel:
Smiglag Zoltán és családja

Újra itt az óvodai, iskolai gyerekműsorok, bűvészműsorok szezonja! 

Válogatás videó az augusztusi gyerekműsorok legjobb pillanataiból

Pénz-visszafizetési garanciával rendelhető humoros gyerekműsorokért klikk ide!

Szólj hozzá

gyerekműsor iskolába óvodába iskolai gyerekműsor gyerekműsor óvodába bűvészműsor iskola bűvészműsor óvoda óvodai gyerekműsor