2012. aug 24.

Gyerekműsor falunapra

írta: humorista
Gyerekműsor falunapra

falunap.jpgSzerénytelenség nélkül - és számtalan falunapi gyerekműsor után - mondhatom, hogy a falunapra fellépőt keresők nálam megtalálják az egész családot szórakoztató gyerekműsort falunapra

Gyerekműsor falunapra?

Falunapra érkeztem nemrég. A szervezők régebben látták az egyik gyerekműsoromat egy fesztiválon. Kérdezték, különbözik-e a falunapi gyerekműsor attól, amit ott csináltam. Különbözik is, meg nem is - válaszoltam. Az interaktív gyerekműsort ugyanis lehetetlen előre begyakorolt sémák alapján felépíteni, a gyerekműsor savát-borsát jelentő finomságok mindig a helyszínen dőlnek el. 

Természetesen jóval több műsorelemet viszek magammal egy fellépésre, mint amennyire szükségem lehetne. Számos olyan műsorelemem is van, amelyhez nem kell speciális kellék, ezért ha egy falunapon késik az utánam fellépő zenekar, vagy a hőségben rosszul lett valaki az asszonykórusból (sajnos volt már erre példa), akkor sem kell megijednem. 

Igaz, ami igaz, egy gyerekeknek előadott bűvészműsor vagy gyerekműsor hossza nem jó, ha átlépi a 40-45 percet - nem véletlen, hogy az iskolai órák sem hosszabbak ennél, a gyerekek nem tudnak ennél tovább koncentrálni a műsorra. Az óvodások-kisiskolások figyelme ráadásul nagyjából 20-25 percig tartható fenn, utána már meg kell mozgatni őket. 

Ezért van a műsoraim végén mindig zenés produkció, hiszen egy falunapi forgatagban a legjobb bűvészműsor sem tudja lekötni a gyerekeket 25 percnél tovább, egy kis tánc, egy kis ugrálás azonban új lendületet ad a produkciónak. 

Ha a falunapon főleg idősebb gyerekek vannak, akkor már komolyabb bűvésztrükköket is bevethetek - ezek a felnőtteknek is szórakoztatóak. 

Azért az évek alatt szép lassan kialakult, hogyha meghívnak falunapra gyerekműsort tartani, milyen műsorelemekkel tudom fokozatosan emelni a hangulatot...

Hamarosan videót is felteszek a blogra, a falunapi fellépésekről, addig is érdemes meglátogatni a http://www.pathalia.hu/humoros-gyerekmusor.html oldalt, ahol további információk vannak a gyerekműsorról.

Szólj hozzá

gyerekműsor falunap gyerekműsor falunapra falunapra fellépő bűvészműsor falunapra